הרדוף 12 ,עומר

מעדן בריא לשולחן החג

ראש השנה, כמו רוב חגי ישראל, מזמין משפחות רבות לשבת אל שולחן החג ולסעוד מהמאכלים המסורתיים ובכל שנה אנחנו מחפשים איזה מתכון חדש ומנצח להביא אל שולחן החג.
ובכן, שאלנו את מרינה בליצקי, התזונאית המדהימה שלנו, מה היא יכולה לחדש לנו ומה המלצת השנה החדשה שלה.
לפניכם שני מתכונים נפלאים שתוכלו לנסות בבית, רק אל תשכחו להגיד לנו איך היה.

[text_divider type="single"]

קוביות סלמון עם פסטו

[/text_divider]

[column width="1/2" title="" title_type="single" animation="none" implicit="true"]

[/column]

[column width="1/2" last="true" title="" title_type="single" animation="none" implicit="true"]

ניתן להגיש כמנה ראשונה

מרכיבים:

פילה סלמון שלם

מלח גרוס

להכנת הפסטו:

2 צרורים של בזיליקום

חבילת צנוברים

מיץ מלימון טרי

4-6 שיני שום

שליש כוס שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הסלמון לקוביות .
  2. מפזרים מלח גס .
  3. מטגנים כ-2 דק, עם מעט שמן את הצד עם העור ולהפוך לצד השני ולטגן 2 דק' נוספות .

להכנת הפסטו, נטחן בבלנדר את עלי הבזיליקום , צנוברים, מיץ לימון , שום, שמן זית, מלח פלפל (במידה והפסטו מעט יבש ניתן להוסיף עוד שמן זית או לימון).

  • את הפסטו יש לשים על הסלמון בהגשה.

[/column]

[column width="1/2" last="true" title="undefined" title_type="undefined" animation="none" implicit="true"]

[services_expandable background_color="" background_image="" background_repeat="" background_size="auto" hover_background="#898a90" image="" icon="eye" icon_color="#2c63fd" icon_size="62" title="ערכים תזונתיים של קוביות סלמון עם פסטו"]

[split]

[/services_expandable]

[/column]

[text_divider type="single"]

סלט קינואה/בורגול עם רימון ודבש

[/text_divider]

[column width="1/2" title="" title_type="single" animation="none" implicit="true"]

[/column]

[column width="1/2" last="true" title="" title_type="single" animation="none" implicit="true"]

מרכיבים:

כוס קינואה מבושלת/בורגול

חצי חבילה כוסברה/פטרוזיליה (ולקצוץ)

חבילת נענע (ולקצוץ)

גזר (מגורד בפומפיה)

8 עגבניות שרי (חתוכות לקוביות)

חופן שקדים מולבנים/אגוזי מלך

3 כפות חמוציות

חצי כוס רימונים

2 כפות שמן זית

כף דבש

מיץ מלימון טרי ( לפי הטעם)

אופן ההכנה:

את הקינואה יש לשטוף היטב לפני הבישול .

1. יש לחכות שהקינואה תגיעה לטמפ' החדר.

2. לערבב את כל המרכיבים יחד.

3. יש לתבל עם מלח ופלפל ואף ניתן לתבל עם כפית כמון אם אוהבים.

עוד רעיונות שבאים טוב,

+ אפשר להוסיף בצל ירוק,גמבה ואיזה ירק שאוהבים.

+ ניתן ללהפוך את הסלט לחלבי ע"י הוספת בולגרית/פטה 5% .

בתיאבון!!!!

(התמונות נלקחו מאתר foodpage.co.il ומאתר foodsdictionary.co.il)

[/column]

[column width="1/2" last="true" title="undefined" title_type="undefined" animation="none" implicit="true"]

[services_expandable background_color="" background_image="" background_repeat="" background_size="auto" hover_background="#9295a1" image="" icon="eye" icon_color="#2c63fd" icon_size="62" title="ערכים תזונתיים של סלט קינואה עם רימון ודבש"]

[split]

[/services_expandable]

[/column]

Share the Post:

Related Posts